Publisert av: bentesen | februar 20, 2009

200209 – Kombitur

Nydelig, snøfylt vær innba til tur med tuppelurene i dag! Jeg red HyperPari og hadde Sara som håndhest. Baltus utfylte (i Paris hode) rollen som farlig ulv i buskene. Var ute i skævven i en liten times tid, gikk veldig fint med alle 4 🙂 Travet og til og med galopperte på Pari (=trav for Sara) helt uten problemer. Superdigg!

På hjemveien skulle vi som så mange andre ganger ila turen gå under et tre (snøen bøyer trær i så mange retninger), og det var ikke Campari alldeles enig i. Så da ble det å prøve ut den vanlige metoden; sende Sara først og vise Pari at det slett ikke er farlig selv om man blir hvit. Ikke dør man om det knirker i bakken heller! Men den siste gangen her funka da altså ikke metoden – dvs, Sara gikk pent på hu, men Pari valgte å ikke følge etter, så da måtte jeg slippe Saramor in order to klare å holde en hoppende Pari i sjakk. Jaja, Sara var så søt atte – gikk først (løs) hele veien hjem, aldri mer enn 50 meter foran, og stoppet ved hver sving for å følge med på at vi hang på. Kanskje jeg må begynne å lufte henne på samme måte som Baltus? Campari ble dog om mulig enda mer gira av at Sara fikk gå foran, så vi hadde et fint lite «se-hvor-mange-rare-bevegelser-jeg-kan-gjøre-med-alle-fire-beina-i-lufta»-show, men rodeorytteren i meg hadde heldigvis balanse nok til å holde seg på 😉

Dessuten ble det tydeligvis slitsomt for Pari å hoppe så mye også (kondisen er heldigvis ikke på topp), for etterhvert nøyde hun seg med å gå i suuupersamlet trav i stedet. Prøvde oss på både versader og traverser langs veien, og hun var myk som smør! Gøy å se at jeg faktisk husker på noen av dressur-triksene mine også forsåvidt.

Vel tilbake på stallen satte jeg fast Sara ved bommen, og tok med Parimor på et par løperunder rundt jordet. Stakkars mor måtte løpe i snøen til og med, ikke i det opptråkkede sporet – men så var hun også atskillig mer treig i beina på vei inn til stallen 😉 

Tok forøvrig en runde med snupps etterpå også. Den som sa at drektige hopper blir roligere – vel, når var det dette skulle skje sa du? Ikke i dag i alle fall! Full pupp!


Svar

  1. Wohaa – spreke pånniser ja 🙂
    Tusen takk Bente – jeg er evig takknemlig for at du gidder å lufte hoppeloppis!

  2. Bare gøy det! Får trena magemusklene mine godt når jeg leker rodeorytter 😉 (Neida, så ille er hun ikke.)

    Rei henne forresten barbak på vei ned til beitet igjen, mens Sara gikk løs ved siden av. Hesten din er rundere å sitte på enn tjukkeblubba mi!

  3. Hysjda 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: