Publisert av: bentesen | september 30, 2009

300909 – Hovtrim

Hovtrimmer fant endelig tid i kalenderen sin til mine to vakre, så i dag ble det pedikyr på alle åtte bein! Brego oppførte seg alldeles eksemplarisk – kan tro jeg var stolt?! 😀

Ble enig med Stig om at Sara fremdeles får gå barbeint, så får vi heller vurdere om det blir sko når isen og glatta kommer.

Tok en del bilder av Saras høver før og etter trimming, hovedsaklig så jeg har noe å se på når jeg prøver å lære meg mer om disse merkelige høvene. Jeg er helt newbie på hele opplegget, men ser selv tydelig bedring på disse siste par-tre månedene. Det er fremdeles noe sopp som er «under utdrivelse», men der må vi nok bare ta tiden til hjelp.

Venstre foran før trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Som dere ser har hun en ganske så kraftig sprekk foran, som da kommer pga soppen. Hun har også slitt hoven ujevnt, men lander plant både i skritt og trav når jeg mønstrer. De kraftige ringene kommer av forskifter, ikke kronisk forfangenhest som man kanskje skulle trodd; hun er ekstremt vár på dette, men har ikke vært forfangen i mitt eie (og ikke før heller så vidt jeg veit).

Venstre foran etter trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Sprekken har blitt behandlet med – ehh, den blå gugga (husker ikke hva det heter, kan sjekke i morgen). Hjørnestøttene er tatt ganske mye ned, da hun har lagt ganske mye vekt på disse tidligere. Hun har veldig fin kvalitet på høvene, ømmer ikke og har ikke vist seg sårbeint på noe underlag *bank i bordet*.

Venstre bak før trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Hun har tidligere blitt trimmet veldig lang i tåa bak, og dette prøver vi nå å få rettet opp i. Soppen er nesten borte på bakhøvene, og hun har ingen tendenser til sprekker i hovveggen eller «hull» i sålen.

Venstre bak etter trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Høyre foran før trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Her har hun slitt hoven ganske skjevt, og belaster utvendig side mer når hun går. Hoven ble derfor trimmet lavere på utsiden for å ‘fremtvinge’ plan landing og forhindre rotasjon. Også på denne framhoven har hun den kraftige sprekken foran, og ser igjen ringene i hoven veldig tydelig.

Hun er vel forøvrig noe tåtrang på begge fremhøvene (?).

Høyre foran etter trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Denne hoven er kraftigst angrepet av soppen, og hovtrimmeren har «gravd ut» en lomme med gugge som slett ikke luktet friskt…

Venstre bak før trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

Venstre bak etter trimming:

Bilde

Bilde

Bilde

På bakhøvene fikk jeg dessverre ikke med meg så mange kommentarer, da det var en liten Brego som begynte å bli en smule utålmodig.

Magefølelsen sier at vi er på riktig vei, og bare det faktum at Sara har kunnet bli brukt aktivt i nå en måned uten å bli sårbeint tilsier det samme. Jeg er klar over at vi fremdeles har en vei å gå før høvene blir -bra-, men det er i alle fall en start! Hovtrimmeren er veldig flink til å forklare, og blir slettes ikke sint når jeg graver og spør om dumme ting i ett sett. Gull verdt! :)

Kommentarer og tankegrublerier mottas med åpent sinn og stor takknemlighet!

Reklame

Svar

  1. Da kan jeg fortelle deg at grunnen til at det tar tid før soppen forsvinner (hvis det lille jeg kan om hover stemmer, nemlig at de er det samme som menneskenes negler?) er at hover vokser innmari sakte. En soppinfeksjon må behandles «innenfra og ut» dvs at du må behandle helt til den delen av hoven som var innerst når du begynte har vokst ut og blitt fjernet/klippet av.
    Men det har kanskje den flinke hovtrimmeren fortalt allerede 😉
    (Og hvis du lurer på hvor sakte negler vokser på mennesker: fingernegler vokser ca 1mm i mnd, tånegler enda saktere. Hester kan jeg ingenting om 🙂 )

  2. Hestens hover vokser heldigvis kjappere enn våre negler, men ellers har du helt rett ja! Ting Tar Tid – jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Det blir i alle fall ikke verre med tiden 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: