Publisert av: bentesen | september 12, 2009

120909 – Lek på banen

I dag hadde jeg tenkt å trene litt lange tøyler med Saramor, så etter å ha pusset og kosemost og overforet dem begge to, tok vi en tur opp på ridebanen. Fant ut at det sikkert kunne være greit å slippe dem løs litt først – og minstemann hadde i alle fall en del energi han måtte få ut 😛 Gamla derimot… Vel, hun trava når hun fikk beskjed om det og tusla rundt i sin egen verden sånn ellers.

Viktig å lade opp batteriene før take-off… For plutselig sier det *poff*, og snillerolige Brego har blitt til et lekemonster! Baltus og knertegutt leker virkelig godt sammen, det er så gøy å se 😀

Saramus ruller omkring i finfint trav og er slett ikke så misfornøyd med situasjonen hun heller 🙂

Fant ut at jeg skulle prøve å plassere Brego hos barnevaktene på andre siden av gjerdet mens jeg trente Sara litt aleine, og som tenkt så gjort. Han hang litt på gjerdet, men det gikk heldigvis veldig bra. Ikkeno roping, og Sara så ut til å nyte å få eneoppmerksomhet ei lita stund.. 🙂

Vi tusla et par-tre runder med lange tøyler, men jeg ble fort enig med meg selv om at i dag ikke var den helt rette dagen for det. Konsentrasjonen min virra rundt omkring, Saras fremdrift var ikke tilstedeværende (og pisken lå selvfølgelig igjen i stallen), og – vel, det var generelt ikke helt dagen for lange tøyler. Fikk trent litt overganger skritt-trav-skritt-holdt i det minste, og jenta var forsåvidt flink til det altså 🙂 Bare hodet mitt som ikke hang helt med.

Men jeg hadde ikke helt lyst til å gi meg allikevel, så da fant jeg ut at vi kunne prøve oss med en liten mini-rideøkt. Og da funket alt så meget, meget bedre! Til tross for at jeg kun hadde de lange tøylene å ri meg, og at jenta hadde på sidepull som vanligvis ikke har funket så godt til ridning for oss – hun gikk som en drøm! Utrolig deilig å kjenne at hun svarte på alt jeg ba henne om i både skritt og trav. Vi lekte litt med volter og tempovekslinger innen trav, og det var nada problem. Deilig! Dristet til og med balansen min (ja, jeg red selvfølgelig barbak) med å be om et par galoppfatninger også, og det gikk fint – selv på hennes svake side, altså høyre hånd.

Så på mystisk vis ble en litt halvdårlig treningsøkt med lange tøyler forvandlet til 10 fantastiske minutter med wannabe-dressurridning 🙂 Det er godt å kjenne at magefølelsen har rett innimellom – det var ganske enkelt ikke dagen for noe annet enn ridning i dag.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: