Publisert av: bentesen | juni 12, 2009

120609 – Ny flokk!

Som planlagt ble det litt flokktilvenning i dag også. Vi begynte pent, med bare S&B, Turbo, Chateau, Trulta og Vilikke. Det fungerte utrolig mye bedre når Trulta fikk være med fra starten av – har en mistanke om at hun ble litt full av faen i går fordi hun ikke fikk lov til å hilse på med en gang. Men i dag gikk alt så meget bedre!

Baby var bortom og hilste på én gang, Trulta snufset et par-tre ganger, Turbo brøy seg ikke at all, og Chateau ble stående midt på jordet og humre etter Brego… Søtnosen!

Så da var det bare å slippe inn Vilikke også da, og det må jeg si – der kom det en reaksjon jeg ikke hadde forventet! For Vilikke gikk rett inn i rollen som supertante, og gjorde det til sin store oppgave i livet å passe på S&B. Aldri mer enn 2 skritt etter, og hun gikk også flere ganger i mellom og skilte flokken dersom hun mente at de ble for pågående for hestene mine. Fascinerende!

Og da det hadde roet seg ned, og Brego hadde fått drikke og slappet av litt, så var det vel bare å pøse på med neste hest; Labrina. Her ble det litt mer action – Labbe var på ingen måte aggressiv, bare veldig nysgjerrig. Og flokken fant ut at løping var gøøøøy! Jeg må bare si det; det er helt rått å stå midt ute på et jorde med 8 hester kommende mot deg i full galopp, og fremdeles kunne føle seg trygg på at man ikke trenger å lee seg en millimeter. Det dundret høyt og ristet i bakken, men kontroll hadde de 🙂

Får virkelig strukket ut litt!

Etter at de hadde fått roet seg ned der igjen, var det bare én hest igjen, nemlig Campari. Merkelig nok var hun ikke særlig interessert i Brego; det første hun gjorde var å fly i full galopp bort til Sara, snu ræva til og plassere to harde høver på Saras vakre ende.

Men da kom de andre tantene til unnsetning! Helt rått å se på, Vilikke og Trulta (!) jagde bort Pari, og resten av tida byttet de to på å gå som «mur» mellom S&B og Campari. Har noen filmer av det, skal se om jeg legger ut dem også en dag.

Utrolig gøy å se på kommunikasjonen innad i flokken, kunne ha stått der i timesvis og bare glant øya av meg. Tantene tok virkelig masse ansvar og sørget for at ingen fikk kommet bort til S&B for å lage bråk, men byttet også på oppgavene slik at de kunne få spist helhjertet i perioder innimellom. Alt i alt roet det seg ganske greit ned, og etter et par timer var det hele så rolig at jeg følte meg komfortabel med å la S&B stå i flokken over natta.

Nå fikk jeg riktignok melding fra stalleier om at hestene mine hadde løpt tilbake til sin egen innhegning i løpet av kvelden, men hey – da fikk de alle fall noen timer sammen i flokk! Vi har blitt enige om å la gjerdene inn til barselavdelingen få stå med bare tråd øverst i noen uker fremover; da kan Brego gå og Sara krype under (sett henne gjort det, så vet det går bra) dersom det blir for mye for dem sammen med resten av gjengen 🙂


Svar

  1. Så bra at det gikk bra, men er ikke egentlig overraska over Campari:P

    Fysj for en mottagelse da heheeh

    BRa at tantene passer på og så koslig å vite at Chateau oppfører seg:)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: